Minden, ami DC!

Danny Elfman 'Az igazság ligája' filmzenéjéről beszélt

2017. szeptember 29. 16:40 | DC Magyarország | komment

Danny Elfman szeptember 27-én Bécsben vehette át a Max Steiner filmzenei díjat, ami kapcsán a Billboardnak adódott lehetősége interjút készíteni a legendás zeneszerzővel. Korábban a Tim Burton-féle Batman filmeken is dolgozott, így hazai terepen bizonyíthat a novemberben érkező "Az igazság ligája" zenéje kapcsán. A teljes interjúban elég sok dologról kérdezték Elfmant, de ami minket igazán érdekelhet, a novemberben érkező Igazságliga-mozi. Az ehhez kapcsolatos részeket ollóztuk össze nektek az elolvasom mögött.

Billboard: Nemrég voltál Londonban, hogy felvedd Az igazság ligája zenéjét. Már 28 éve annak, hogy a Batmanhez komponáltál. Milyen érzés visszatérni a DC univerzumba?

Elfman: Nagyszerű. Olyan, mintha sosem mentem volna el, hiszen ugyanazokat a témákat használom, mint akkor. Nagyon jó móka volt.

Lesz egy-két momentum kifejezetten a rajongók számára. Beépítettem a Wonder Woman témát, amit Hans Zimmer készített a Batman Superman ellenhez, ugyanakkor volt két perc, amikor azt mondtam: "Játsszuk John Williams Supermanjét." Ez mennyei érzés volt, hiszen adott egy dallam, amit kifordíthatok, és egy elég sötét környezetben használhatok. Ez egy olyan pillanat lesz, amit egyes rajongók észrevesznek, mások nem. Egy pillanat, amikor nem tudod biztosan, Superman melyik oldalon is áll.

A DC fejesei kezdenek rájönni, hogy vannak ezek az ikonikus dallamok a múltunkból, amik a részünkké váltak, és nem szabadna megfeledkeznünk róluk. Manapság úgy gondolják, hogy ahányszor rebootolunk valamit, azt a nulláról, üres lappal kell kezdeni. A közönség pedig nem győzi érzékeltetni, hogy ez mekkora baromság. Az egyetlen filmzenei téma, ami korszakokon át megmaradt mindenkiben, az a Star Wars, mivel volt annyi eszük, hogy ne kukázzák ki az új filmek kedvéért. És ahányszor felcsendül, a közönség őrjöng.

Billboard: Írtál külön témát az olyan karaktereknek, mint Flash vagy Aquaman?

Elfman: Egyszerű motívumokat igen. Annyi téma van ebben a filmben, nem kaphat mindenki egy saját nagy tételt. Szóval készült egy-egy zenei motívum Flashnek, Aquamannek és Cyborgnak, de ezek nagyon egyszerűek. Azt mondtam a DC-seknek: "Talán soha többet nem használjátok fel ezeket, de én adok nektek néhány hozzávalót, amiből ha akartok, kifőzhettek valamit." Aztán meglátjuk, mi lesz, de én így közelítettem ehhez a projekthez. Meg kell értenünk, hogy ez egy mitológia kezdete, ami később, ha szerencsénk van, virágozni és gyümölcsözni fog.

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr5212911467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása