Minden, ami DC!

CINEMACON 2017: DC Bővített Univerzum filmek a WB paneljén

2017. március 30. 12:27 | DC Magyarország | komment

Magyar idő szerint ma hajnalban zajlott le a Warner Bros. prezentációja a 2017-es CinemaCon-on. Az eseményen megjelentek a közelgő DC Bővített Univerzum filmek színészei és rendezői, akik friss, korábban még nem látott részleteket, koncepciós rajzokat mutattak be a közönségnek. Ezek nem találtak maguknak utat az internetre, csupán leírások érkeztek róluk. Vegyük most ezeket sorra a bemutatásuk sorrendjében.

ben-momoa-main.png

A stúdió az idei évben is egy tartalmas panelt vezényelt le, aminek részét képezte további nagy címek mellett a következő három DC Bővített Univerzum produkció, a szóló "Wonder Woman" film, "Az igazság ligája" első közös kalandja, illetve a James Wan rendezésében készülő "Aquaman" is. 

Aquaman

cinemacon_2017_warner_bros_pictures_invites_mk6yqzo3_ikx.jpg

Jason Momoának két jelenése is volt.

A sort szóló "Aquaman" film kezdte, aminek az első koncepciós rajzait és animációit Jason Momoa és James Wan konferálta.

Miután a DC logó megjelent a kivetítőn, Jason Momoa lépett a színpadra: "Az igazság ligája miatt vagyok itt, ami mondhatni a világ egyik legjobb filmje. Ma este viszont Ausztráliába utazom, hogy elkezdjük forgatni az Aquamant. Itt van nekem az elképesztő James Wan, izgatott vagyok, hogy vele merülhetek bele ebbe a kalandba."

Wan összeszedett néhány koncepciós rajzot a filmhez, amit megosztanak a nagyközönséggel. Az első képen egy víz alatti jármű látható, amit halak vesznek körbe.

"Amikor a hajók elkezdenek közeledni, rájössz, hogy ezek igazából nem is űrhajók. Ez egy ember, aki egy cápát, vagy polipszerű lényt lovagol meg," mondta Wan.

Aztán Atlantisz látható egy hatalmas híddal és kapukkal, illetve aranyszobrok villannak be. A metropolisz epikus, monumentális, lakossága pedig népes.

Néhány kép Aquamanről harc közben a víz alatt és szárazföldön. Black Manta és Ocean Master is bemutatkoznak koncepciós rajzokon, mindketten olyanok, mint akik a képregények lapjairól léptek volna ki. Manta képregényekből ismert sisakja sértetlen (túlméretezett, rajta a vörös szemekkel), Orm pedig teljesen szürke páncélban feszít. Egy bizonyos pontnál Aquaman megkötözve látható, mintha tárgyalása lenne, vagy mint aki a bűneiért felel. 

Wan állítása szerint "Sok tekintetben ez egy eredettörténet, tehát azt akarom, hogy a nézők először fedezzék fel Atlantiszt, ahogy Aquaman is teszi."

Wonder Woman

cinemacon_2017_warner_bros_pictures_invites_32fbl21prjfx.jpg

Chris Pine túlságosan is megszabadult a nagy loboncától.

A címszereplőt életre keltő mindig csodálatos Gal Gadot videoüzenet formájában köszönt be. Az eseményen nem tudott megjelenni, mivel otthon maradt az újszülött kislányával. Az első önálló női szuperhőskalandot így Patty Jenkins rendező és a Steve Trevort játszó Chris Pine képviselte. Ők mondhatni egy új előzetessel készültek.

Themyscira látható. Wonder Woman nézi, ahogy Trevor repülőgépe lezuhan, majd találkozik vele a tengerparton. Diana keményen edz. Végül elkápráztatja Hippolytát.

"Szívesen harcolok azokért, akik nem tudnak magukért," mondja Diana. Steve Trevorral ketten áthajózzák az óceánt. Diana megkérdi, meddig tart még eljutni a háborúhoz. Oda akar menni, ahol a legfeszültebb a helyzet. Meg akarja találni Árészt. Steve rákérdez a keresésre. Diana szerint csak ő tudja megállítani a kardjával, és akkor a háború is véget ér. "Ez a háború egy hatalmas zűrzavar, nem tehetünk ellene sokat," mondja Steve. "Én tudok," bizonygatja Diana, azt remélve, hogy jobbá teheti a világot.

Steve összetákol egy alvásra alkalmas helyet Dianának, majd önszántából hagyja őt egyedül, mert nem alszik nőkkel a házasság határain kívül. Diana nem tudja, hogy mi az a házasság, ezért Steve elmagyarázza neki azt is hozzátéve, hogy nem mindig működik. Diana újból rákérdez, Steve pedig végül inkább azt mondja: "Rendben, alszok veled!" Kényelembe helyezi magát mellette. Diana kezein ott vannak a karperecek. Egyikük sem alszik. "Ahonnan jövök, nem tartanak átlagosnak," mondja Steve. "Ahhoz, hogy kém legyél, fel kell mutass némi életerőt." Diana elmondja, hogy nem volt édesapja, valamint korábban soha nem találkozott még férfival. "Az édesanyám formázott meg agyagból és Zeusz keltett életre." Jó éjt kívánnak egymásnak és lefeküdnek aludni.

Diana egy kürtszóra ébred fel, amit egy dokk közeléből hall London hídjai alatt. A díszletek nagyszerűen tükrözik a 20. századot. "Isten hozott a jó öreg Londonban," mondja Trevor, mire Diana csak annyit felel: "Ez förtelmes." Később, már jól öltözve London utcáin sétálnak. Steve gyanítja, hogy figyelik őket. Elbújnak egy sikátorban, aminek miértjére Diana rákérdez. Egy fegyver szegeződik a sarokból Trevor századosra. Doctor Martin jegyzetfüzetét akarják. Míg Steve az egyik támadót lefejeli, a másik rálő. Diana megállítja a golyót a páncélozott csuklópántjaival. Egyenként hárítja a töltényeket és kapcsolja le a támadókat, amíg az utolsó ki nem fogy a munícióból és Steve ki nem üti. Az egyikük megpróbál elfutni, de egy barát megállítja egy karddal és beleakad a lasszóba, mielőtt visszarántják. 

Később a csatatéren Wonder Woman már teljes kosztümben rohamoz. Faltól falig ugrál egészen egy kétemeletes épületbe. Felcsendül a karakter témája, miközben kardal, ököllel és rúgásokkal intézi el az embereket. Wonder Woman kardokat kikerülve végigcsúszik a földön, miközben arra koncentrál, hogy hihetetlen módon szép sorban hatástalanítsa az ellent. Az utolsót a levegőben szaltózva az ablakon keresztül kapcsolja le a térdével, egy háztetőre érkezve vele, hogy aztán Steve-vel elfusson.

Az igazság ligája

cinemacon_2017_warner_bros_pictures_invites_j6l6-j9r-kvx.jpg

Zack Snyder és fiai.

A várva várt film rendezője, Zack Snyder és a Liga férfi tagjai, Ray Fisher, Ezra Miller, Henry Cavill, Ben Affleck és Jason Momoa örvendeztette a népet új képkockákkal, koncepciós képekkel.

"Wayne úrfi, úgy dolgozik a csapat felállításán, mintha nem lenne holnap," mondja Alfred. Bruce rájön, hogy elég volt a metahumánok elkülönítéséből, itt az ideje összehozni őket.

Diana lép be a hangárjába. Bruce keményen dolgozik. Kissé frusztrált, amiért Diana át tudott jutni az 1 millió dolláros biztonsági rendszerén. Diana szerint jó helyre ment a pénze, mivel közel 1 percbe telt feltörnie azt. Bruce elmondja, hogy éppen egy hordozón dolgozik a csapat számára. Diana szerint a támadás már elkezdődött.

Aquamant látjuk a víz alatt, majd behozza a horgászt. Cyborgot a trailerben látott részeltekkel mutatják be. Wonder Woman lekapcsol pár ellenfelet. Flash Bruce-szal találkozik a lakásában, és szuper sebességgel fut.

Batman paradémonokat hatástalanít. Elmondja Barrynek, hogy gazdag.

Paradémonokkal küzdenek egy fészekben Gotham City-ben.

Barry az édesapjához beszél a börtönben. Aquaman és a csapat harcol. Wonder Woman követi a kardját Gotham City légaknájába. Flash segít neki elkapni.

Barry, Diana és Bruce egy háztetőn állnak jelmez nélkül. Meglátják Batman jelzőfényét az égen, ami miatt Barry nagyon izgatott: "De király! Ez a te jelzőfényed," mondja Barry Bruce-nak, majd bocsánatot kér a hangoskodásért. "Ez azt jelenti, hogy menned kell. Ez annyira klassz."

Ha tetszett a bejegyzés, kedveljetek minket a Facebookon!

Írta: Ádám és Genzo

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr7212386977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása