Minden, ami DC!

E DC projektek egyike foroghat 2017-ben az 'Aquaman' mellett

2017. március 17. 10:05 | DC Magyarország | Szólj hozzá!

Tegnap este megtudtuk, hogy csúszik a 2018-ra egyetlen hivatalosan is bejelentett DC film, az "Aquaman" premierje, majd megszellőztették, hogy idén még egy film foroghat Atlantisz királyának önálló kalandja mellett, és erre nem kevesebb, mint öt jelöltje van a stúdiónak.

sirens-flash-corps-dark_universe.png

Justin Kroll, a Variety riportere szerint mivel a szóló "Batman" kaland forgatása csak 2018-ban veszi kezdetét, a Warner Bros. továbbra is tervez készíteni ebben az évben egy másik DC Bővített Univerzum darabot James Wan rendezése mellett. A stúdió jelöltjei: "Gotham City Sirens", "The Flash", "Green Lantern Corps", "Suicide Squad 2" és "Dark Universe". Ha egyik filmnek sem készül el a forgatókönyve, abban az esetben az idén meg kell elégedniük csak az "Aquaman" forgatásával, amíg a többi kész állapotba nem kerül.

A hír felröppenése remek alkalom arra, hogy röviden sorra vegyük, mi a helyzet a felmerült esélyesekkel.

A "Gotham City Sirens" (korábban önálló "Harley Quinn" spinoffként, majd "Birds of Prey" címen emlegették) filmet a "Suicide Squad - Öngyilkos osztag" direktora, David Ayer fogja levezényelni, Harley Quinn szerepébe visszatér Margot Robbie, aki ezúttal már produceri szerepet is vállal, a szkriptet pedig a "Sherlock Holmes 3" és a "Tomb Raider" filmekért felelős Geneva Robertson-Dworet veti papírra.

A "The Flash" mozinak jelenleg nincs rendezője (kettőt már elfogyasztott), ráadásul a könyv éppen újraíráson esik át Joby Harold ("A holnap határa") keze által. A DC Bővített Univerzum előre bejelentett menetrendje szerint egyébként ezt a filmet mutatták volna be 2018-ban még az "Aquaman" előtt.

A "Green Lantern Corps" forgatókönyvének elkészítésére David S. Goyert ("A sötét lovag trilógia", "Az acélember", "Batman Superman ellen") és Justin Rhodest ("Fekete-fehér, igen-nem") kérte fel a stúdió.

A "Suicide Squad 2" hivatalosan még nem rendelkezik szkriptíróval, a rendezői posztra pedig az utóbbi hetekben szóba került többek között Mel Gibson ("A fegyvertelen katona") neve is.

Tavaly augusztus óta tudjuk, hogy Doug Liman ("A Bourne-rejtély", "A holnap határa") fogja rendezi a DC univerzum mágikus szegletét bemutató "Dark Universe" (avagy "Justice League Dark") filmet, aminek könyvéért Michael Gilio ("Kwik Stop") felel.

Szóval fent említettek közül a legfényesebben jelenleg a "Gotham City Sirens" és a "Dark Universe" filmek állnak. Előbbiről tudjuk, hogy Margot Robbie és Christina Hodson forgatókönyvíró egyszer már felvázolták az ötletüket a stúdió fejeseinek, utóbbiról viszont már nagyon rég, körülbelül a rendező bejelentése óta nem érkezett semmi információ.

Ha tetszett a bejegyzés, kedveljetek minket a Facebookon!

Írta: Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr5512344207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása