Minden, ami DC!

Cathy Yan rendezi a Harley Quinn spinoff filmet

2018. április 17. 21:51 | DC Magyarország | komment

Újabb érdekes DC projekt a láthatáron.

A Warner Bros. és a DC Entertainment Cathy Yant választotta ki rendezőnek egy egyelőre cím nélküli, női karakterekből álló csapatmozi élére. A szóban forgó projektben nagy valószínűséggel visszatér Harley Quinn, természetesen Margot Robbie alakításában. A szerződést még nem kötötték meg, de úgy néz ki, Yan lehet a második női rendező, aki tető alá hoz egy DC filmet, Patty Jenkins ("Wonder Woman") után. Emellett ő lenne az első ázsiai nő, aki DC képregényadaptációt rendez. A stúdió nemrég szemelte ki Ava DuVernay-t a "New Gods" mozi direktori posztjára, ez a projekt jelenleg is fejlesztés alatt áll.

Yan eddig egyetlen, kis költségvetésű független filmet tett le az asztalra ("Dead Pigs"), azonban olyan meggyőző prezentációt mutatott be a "Birds of Prey" kapcsán, hogy tapasztaltabb férfi rendezők elől sikerült elnyernie a projektet.

A készülő film a Birds of Prey képregényekből merítene, amiben Harley Quinn összefog Fekete Kanárival, Batgirllel és Vadásznővel. Azt egyelőre nem tudni, hogy mindannyian feltűnnek-e a filmben, azt viszont igen, hogy a főszereplők és a stáb nagy része nőnemű, ami nem szokványos egy ekkora szuperhősfilmnél. A forgatókönyvet Christina Hodson írja, akit nemrég a "Batgirl" filmhez is leszerződtettek.

A további Harley Quinn filmek változatlanul a kalapban vannak. Ez alatt értjük az "Öngyilkos Osztag" folytatását Gavin O'Connor ("A könyvelő") rendezésében, a "Harley Quinn vs The Joker" projektet, valamint a David Ayer nevével fémjelzett "Gotham City Sirens" mozit. Utóbbi kettőre még nagyon sokat kell várnunk, hiszen szinte sehol nem tartanak a munkálatok.

Robbie produceri teendőket is ellát a film kapcsán a LuckyChap produkciós iroda képviseletében. Rajta kívül Sue Kroll a Kroll & Co Entertainmenttől, valamint Bryan Unkeless a Clubhose Pictures-t képviselve tölt be produceri szerepet. Robbie és Unkeless az Oscar-díjas "Én, Tonya" c. filmnél is betöltötték már ezt a munkakört.

Justin Kroll, a Variety újságírója a Twitteren írta meg, hogy a "Suicide Squad 2" betervezett idei forgatása várhatóan eltolódik, és helyette a "Birds of Prey" élvez prioritást, mert úgy szeretnék bemutatni Batgirlt, ahogy a Marvel tette azt Fekete Párduccal: először feltűnik egy csapatfilmben, aztán következik a szólókalandja.

A film munkálatai várhatóan az idei év végén, vagy 2019 elején kezdetét veszik, amint Robbie befejezi a "Once Upon a Time in Hollywood" című Quentin Tarantino film forgatását, amiben Leonardo DiCaprio és Brad Pitt oldalán bizonyíthat.

(Forrás: Variety, Deadline)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr313845346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása