Minden, ami DC!

Részletek a Shazam! rejtélyes gonosztevőjéről

2018. július 25. 18:07 | DC Magyarország | komment

Lehullott a lepel Sivanáról, de még korántsem teljesen.

A Comic-Conon levetítették a várva várt Shazam! első kedvcsinálóját. A videó okosan a főszereplő gyermek/felnőtt karakter bemutatására, valamint az ígéretes komikumforrásra fókuszál, amit egy tizenéves srác szuperhőssé válásának alapötlete hordoz magában. Érthetően azért ezek a képsorok kerültek a teaserbe, mert nincs bennük szükség olyan sok utómunkára. Valószínűleg ez is az oka annak, hogy a film gonosztevőjét, Dr. Thaddeus Sivanát, akit a Kingsman és a Kick-Ass filmekből, na meg persze a vakvágányra futott Zöld Lámpásból ismerős Mark Strong alakít, nagyjából két másodpercig láthatjuk az előzetesben 2:21-től.

Az EW most néhány részletről rántotta le a leplet a karaktert illetően. A képregényrajongók Billy Batson ősellenségeként ismerhetik Sivanát, aki az 1940-es években mutatkozott be a füzetekben, de azóta számos változáson ment keresztül a háttértörténetét illetően. A Shazam!-ban a 14 éves Batsont kiválasztja egy 3000 éves mágus, hogy átruházza a tiszta szívű kölyökre a képességeit. A filmben Sivana is találkozik gyerekként a Mágussal, de az elutasítja őt. Ettől fogva Sivana annak szentelte életét, hogy szert tegyen a Billy által birtokolt képességekre, ezzel akarván megfelelni fölényeskedő apja elvárásainak.

"Mark Strong imád rosszfiú lenni," lelkesedik David F. Sandberg rendező, de azért konkrét részletekre nem tér ki. "És ez nem csak ő, hanem... valami más is... ahonnan az ereje származik... képes olyasmire, amire Shazam nem. Sok film azon hasal el, hogy a gonosz ugyanolyan erővel rendelkezik, mint a hős. Sivanában van valami extra, ami kiküszöböli ezt a problémát."

A rendező arra is kitért, hogy a filmben kerülni fogják a Marvel Kapitány elnevezést, ugyanakkor némi utalást tesznek majd a névváltoztatásra.

A karakter füzeteit Captain Marvel néven publikálták a Fawcett Comics égisze alatt, aztán 1967-ben a Marvel levédette a saját, teljesen különböző Captain Marveljét, ezért miután a DC megszerezte 1972-ben a karakter jogait, meg kellett változtatniuk a képregények nevét Shazam!-ra. Amikor a DC füzetek elérkeztek a New 52 néven ismert újraindításhoz, a karaktert is átkeresztelték Captain Marvelről Shazamra.

Hogy Billy-nek miféle veszélyekkel kell szembenéznie a filmben, várhatóan a második előzetesben fogják leleplezni, melynek elkészítésére rengeteg idő áll még az alkotók számára, mivel a Shazam!-ot csak jövő áprilisban fogják bemutatni.

 

(Forrás: EW)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr8514141623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása