Minden, ami DC!

[SDCC 2019] Egy Superman: Red Son adaptáció is helyet kapott a DC 2020-as animációs filmes felhozatalában

2019. július 20. 10:38 | DC Magyarország | 1 hozzászólás

Régóta váratott magára a bejelentés.

Mark Millar, Dave Johnson és Killian Plunkett közkedvelt grafikus novellája, a Superman: Red Son szolgál alapanyagul 2020 első animációs DC filmjének. A jelenleg is zajló San Diego-i Comic-Conon került sor a projekt bejelentésére, amit további két animáció fog követni jövőre, mégpedig egy 2017-es kaland folytatása és egy eredeti Superman történet.

A 2003-ban megjelent Superman: Red Son egy meghatározó Elseworlds történet. A történet a hidegháborúban zajlik, amikor Superman Kansas helyett a Szovjetunióban landol az 1950-es években, és egy szovjet szimbólummá növi ki magát, aki Sztálin kommunista elveinek képviseletében száll harcba. Lex Luthor is szerepet kap a történetben, aki amerikai szemszögből pozitív hősnek számít jelen esetben.

Ez lesz az első adaptációja az ikonikus történetnek, bár a CW Supergirl sorozatának egyik cselekményszála bizonyos szinten ebből a képregényből merített inspirációt. A negyedik évad során egy Supergirl klónról kiderült, hogy Kazniában találtak rá, és Lex Luthor felügyelete alatt képezték ki. Az animációs feldolgozás részleteire egyelőre nem derült fény, de ennél minden bizonnyal közelebb fog állni az ismert alapanyaghoz.

Tavasszal érkezik a 2017-es Justice League Dark animációs film folytatása, a Justice League Dark: Apokolips War. A Justice League Dark a DC Uiverse kevés R korhatár-besorolású filmjei közé tartozik, amelyben batman segít egy varázslatokban és okkultizmusban jártas csapat összeállításában, hogy természetfeletti veszélyekkel vegyék fel a harcot. John Constantine (akit a rövid karrierű élőszereplős sorozat főszereplője, Matt Ryan szinkronizált), Zatanna, Swamp Thing, Deadman, Etrigan és Black Orchid csatasorba állításával a 2017-es kaland ügyesen vegyítette a szuperhősműfajt a horrorral, és bemutatta a rajongóknak a DC univerzum sötétebb szegleteit.

Egyelőre nem tudni, hogy a folytatásban mely karakterek térnek vissza, és kik lesznek az új játékosok, de a cím alapján a Jack Kirby által megalkotott New Gods csapatának néhány tagjára is számíthatunk, így az eseményeknek várhatóan elég komoly tétjük lesz a kontinuitásra nézve.

A jövőre érkező harmadik animációs film a Superman: Man of Tomorrow címet viseli, így ez lesz az első alkalom, hogy egy év alatt két Acélember kaland is bemutatásra kerül. A Red Sonnal ellentétben a Man of Tomorrow egy teljesen új történet lesz, egy karrierje kezdetén levő, fiatal főhőssel. További részletekről egyelőre nem hullt le a lepel.

Arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy a három egész estés animáció mellett 2020-ban érkeznek a DC Showcase gyűjtőnév alatt szereplő rövid animációs filmek, amelyek bónuszként lesznek elérhetőek a terjedelmesebb kalandok mellett. Ahogy arról már korábban mi is beszámoltunk, öt ilyen kisfilm van készülőben: Sgt. Rock, Adam Strange, Death, The Phantom Stranger és egy Batman: Halál a családban feldolgozás, ami talán megvigasztalja kicsit a rajongókat, amiért a denevérember jövőre nem kap egész estés animációs feldolgozást.

(forrás: DC Comics)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr5014971694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2019.07.31. 09:54:37

a dark justice jó hír, ha már mozifilm nem lesz belőle, és a swamp ting soit is kilőtték...
süti beállítások módosítása