Minden, ami DC!

Ezért kaphatott kaszát a Swamp Thing

2019. június 06. 19:15 | DC Magyarország | Szólj hozzá!

Az első évad sajnos egyben az utolsó is lesz.

Több forrás is megerősítette a hírt, miszerint a DC Universe nem rendeli be az élőszereplős Swamp Thing sorozat második évadát. A szomorú fejlemények egy héttel azután érkeztek, hogy a pilot epizód debütált a szolgáltatónál.

A James Wan által producerként felügyelt sorozat cselekménye egy CDC specialista, Abby Arcane (Crystal Reed) köré épült, aki hazatér a louisiana-i szülővárosába, hogy felderítsen egy új járványt, ami a helyi mocsárból ered. Találkozik Alec Hollanddel (Andy Bean), a lelkes tudóssal, aki szintén a járvány megoldásán dolgozik, de útjába kerül néhány befolyásos helyi, aki meg akarja ölni őt. Azonban ahelyett, hogy meghalna, Holland teste fúzióba lép a mocsárral, és átalakul a címszereplő növényi lénnyé, Swamp Thinggé (Derek Mears). A sorozatban olyan színészek kaptak még szerepet, mint Virginia Madsen, Henderson Wade, Maria Sten, Jeryl Prescott és Will Patton.

A sorozat forgatása Észak-Karolinában zajlott. Áprilisban érkezett a hír, hogy idejekorán leállnak a munkálatok, és az évad a tervezett 13 helyett csupán 10 részből fog állni. Egyes források szerint ennek a hátterében a lassan közhellyé váló "kreatív nézeteltérések" álltak, ám a Warner azóta sem kommentálta a fejleményeket.

Olyan jelentések is vannak, amelyek adózási problémákra, és ezekből adódó költségvetés növekedésekre hivatkoznak. Eszerint Észak-Karolina 40 millió dolláros adókedvezményt ajánlott a stábnak, ami a sorozat teljes költségvetésének a fele, de egy elbaltázott papírmunka miatt csak 14 milliót tudtak adni. Amikor a Warner értesült erről a hibáról, azonnal leállította a sorozat munkálatait, mivel jelentősen megnőtt volna a költségvetés. Ez eredményezte az epizódszám csökkentést is. Ergo azért nem lesz második évad, mert ezek után nagyon sokba kerülne az első etap minőségében szállítani a folytatást.

A döntés másik kiváltó oka az lehetett, hogy a Warner Media/AT&T fejesei nem voltak elégedettek az iránnyal, amelyet felvett a történet, valamint a költségvetést és a sorozat teljesítményét is nehezményezték.

Állítólag a készítők között sem volt teljes az egyetértés: van olyan, aki a horrorra helyezte volna a hangsúlyt, míg másvalaki heti esetekben gondolkozott az évad cselekményét illetően.

Az évadrövidítés után a sorozat jövője kérdésessé vált a DC Universe-nél, és több csatorna is jelentkezett, hogy átvenné a projektet, mint például a CW és az HBO.

A fenti infók közül persze semmi sem biztos, hiszen hivatalos közlemény nem érkezett az ügyben, és a kaszálás valódi okát valószínűleg nem is fogjuk egyhamar megtudni.

Az is kérdéses továbbá, hogy az alig egy éve aktív DC Universe milyen szerepet tölt be az anyavállalat WarnerMedia streaming terveiben, ugyanis a cég egy új platform indítását tervezi, ami az olyan szolgáltatókkal szállna versenybe, mint a Disney+ és a Comcast saját streaming csatornája.

A Swamp Thing a DC Universe harmadik saját gyártású sorozata a Titans és a Doom Patrol után. Előbbinek már be is rendelték a második évadát, utóbbi esetében pedig egyelőre nagy a csend a folytatást illetően, hiába övezi körül egyöntetű kritikai és nézői elismerés a különc hőscsapatot.

A Swamp Thing hátralevő kilenc epizódja változatlanul hetente érkezik a szolgáltatóra.

(forrás: EW, THR, Bloody Disgusting, The GWW, Deadline, John Gholson [Twitter])

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr3214882146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása