Minden, ami DC!

Ezt jelenti a Shazam! stáblistás jelenete

2019. április 12. 15:46 | DC Magyarország | komment

A cikk elolvasása után már senki sem fog kukacoskodni.

Ennyi képregényfilmmel a hátunk mögött már nem kellene meglepetést okozzon az az információ, hogy a Shazam! végefőcíme közben sem érdemes Merkúr gyorsaságával elhagyni a termet. Egyrészt azért, mert az animált outro egészen kreatív és vicces, másrészt utána megkapjuk a türelmünk gyümölcsét, a hagyományossá vált bónusz jelenetet. Egyébként a film legvégén, a teljes stáblista után is van egy rövid plusz poén, de az nem vetít előre semmit, az első részlettel ellentétben. Ha már láttad a filmet és a szóban forgó szösszenetet, és nem igazán vagy jártas a képregényekben, valószínűleg felmerült benned a kérdés: Ki a fene ez a hernyó, és miért olyan nagy szám? A továbbiakban erre kaphatsz választ.

A film elején láthatunk először egy üvegbe zárt hernyót, a későbbiekben pedig megmutatták, hogy az üveg széttört és annak lakója hiányzik is belőle. Ezután a film végén az első stáblistás jelenetben a bebörtönzött Dr. Sivana mellett látjuk újra az ismerős hernyót, aki állítása szerint erősebb, mint a Hét Főbűn vagy a Varázsló, és szövetséget ajánl Sivanának.

mister_mind_prime_earth.png

Aki olvasta a képregényeket, az persze egyből érti, miről van szó, de egy átlagnézőnek fogalma sincs róla, hogy kit tisztelhetünk a beszélő lárva személyében. A karakter neve Mister Mind, akinek a múltja egészen az 1943-as Shazam képregényekig vezet vissza. Mister Mind (más néven Maxivermis Mind) egy szuperintelligens, 5 centi magas idegen létforma egy távoli bolygóról, aki a Monster Society of Evil nevezetű gonosztevő-szövetség vezető tagja.

Mister Mind szuperképességei közé tartozik a telepátia (habár gyakran használja a nyaka körüli szerkezetet, hogy kommunikáljon), elmekontroll és gondolatok kivetítése, valamint képes egyfajta elpusztíthatatlan selyemet szőni, ráadásul szupersebességgel. Mister Mind egy vénuszi hernyó faj egyetlen túlélője, aki egykor uralta a világunkat, most pedig szövetségre lépett Sivanával, és szó szerint belemászott a fülébe.

A Shazam! bevételeit és legnagyobb részt pozitív értékelését látva szinte biztosra vehetjük egy jövőbeli folytatás elkészültét, melyet vélhetően ezzel a stáblistás jelenettel vezettek fel. Ugyanakkor mi abban is reménykedünk, hogy a történet végén elhelyezett cameo is kifut valahova a jövőben.

(forrás: EW, FANDOM)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr2114748905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása