Minden, ami DC!

Összeszedtünk mindent, ami a közelgő DC filmekről kiderült a Warner CinemaCon paneljén

2019. április 03. 14:00 | DC Magyarország | komment

Rengeteg újdonságra derült fény.

A Warner Bros. is részt vett a CinemaCon rendezvényen, ahol egy prezentáció keretein belül vázolták fel a közeljövőben érkező filmes felhozatalukat. Olyan címekre tértek ki, mint a The Kitchen, a Joker, a Wonder Woman 1984 és a Ragadozó madarak, és persze más, DC-hez nem köthető filmekre is, mint a Pikachu, a detektív, az AZ 2 vagy éppen a Godzilla 2.

Toby Emmerich, a stúdió elnöke a bemutatóvideó után kihangsúlyozta, milyen fontos számukra egy változatos műfajokat felvonultató, sokszínű filmes paletta létrehozása, valamint büszkén emelte ki az Aquamant, mint a Warner legsikeresebb DC moziját.

"Készülőben van a Ragadozó madarak, Patty Jenkins Wonder Woman 1984-e, Matt Reeves Batmanje és James Gunn Öngyilkos osztag 2-je, ezen a hétvégén pedig a New Line és a DC közreműködésében debütál a Shazam," sorolta fel Emmerich, aki érdekes módon Öngyilkos osztag 2-ként hivatkozott a szupergonoszok második csapatmozijára, nem The Suicide Squadként vagy Suicide Squad rebootként. Ez talán arra utal, hogy a korábbi hírekkel ellentétben mégsem teljes újragondolás lesz Gunn filmje.

Ami az animációs projekteket illeti, DC fronton várható a DC Super Pets, valamint egy "szigorúan titkos DC projekt," amely kapcsán Superman és Cyborg neve van a kalapban.

Aisha Tyler, a panel házigazdája folytatta a prezentációt egy DC videoösszeállítással, ami Jason Momoa üzenetével kezdődött, melyben megköszönte mindenkinek a támogatást. "Remélem, hamarosan újra találkozunk," zárta mondandóját Atlantisz királya.

2020. február 7-én érkezik a Birds of Prey. "Imádom a hosszú címeket. Ez egy csajbanda!" mondja a Harley Quinn szerepébe visszatérő Margot Robbie. A film logója megjelenik a vásznon, majd egy videó mutatja be a karaktereket. Egy kulisszák mögötti betekintésben látható egy robbanásos jelenet forgatása. Harley megközelít egy autót, amit görkorcsolyával követ. Fekete Maszk célra tartja a fegyverét. Végül az öt nőből álló csapat vonul a kamera felé, hasonlóan a Galaxis őrzői első előzeteséhez.

Cathy Yan rendezőnő arról beszélt, hogy ezúttal Gothamnek egy másik arcát láthatjuk majd. "Ez nem Batman Gothamje. a mi városunk sokkal összefüggéstelenebb." A kedvcsináló videó mintha a januári teaserből származott volna, amiben a karaktereket '80-as évek stílusú, videoklipes környezetben láthattuk. Robbie kihangsúlyozta, hogy Harley nem állandó tagja a ragadozóknak, inkább ki-be ugrál a "totál kattant" csapatból.

Ezután a Wonder Woman 1984-re került sor, amiből szintén levetítettek egy videót. Wonder Woman átugrik egy utca felett, és végig a levegőben marad. "Diana most már ereje teljében van," teszi hozzá Patty Jenkins rendezőnő. A főszereplő a Washington Monument előtt sétál fehér ruhában, és Steve Trevorral ölelkezik. Egy másik jelenetben lasszóval fog el néhány rosszfiút egy plázában. A kollégájából a Cheetah nevű ellenfele válik. Az ízelítő végén Diana szupersebességgel száguld át egy utcán, fénylő arany karperecekkel.

A kedvcsináló képi világa élénk és színpompás, teljesen hátrahagyva a Batman Superman ellen sötét tónusát és az első Wonder Woman film világháborús környezetének fakóbb színeit.

Todd Phillips, a Joker rendezője

Következőnek Todd Philips vette át a szót, hogy a Joker filmről beszéljen. "Túl sok dolgot még nem mondhatok, mert még formálódik az egész, de azért sem, mert szeretném, ha meglepetés lenne. Rengeteg szóbeszéd van arról, hogy ez a film mi lesz és mi nem lesz, de a legtöbb egyáltalán nem fedi a valóságot. Amikor a Warner marketingesei megkértek, hogy írjam körül a filmet, azt mondtam, hogy nem tudom. Akkor azt mondták, legalább a műfaját áruljam el. Gondolkodtam egy percig, majd azt válaszoltam, hogy ez egy 'tragédia.' Ha a briliáns Joaquin Phoenix most itt lenne, ő is egyetértene ebben." A rendező bemutatta a film első előzetesét. A videóban először láthatunk majd néhány új karaktert, például Thomas Wayne-t (Brett Cullen) és a Robert De Niro által megformált műsorvezetőt, de Zazie Beetz karaktere is felbukkan, ahogy természetesen a címszereplő is, teljes kosztümben és sminkben.

Az előzetes sötét és komor tónusú. Egyetlen korábbi képregényfilmhez sem hasonlít az atmoszférája, inkább egy pszichológiai thriller hatását kelti. A Phoenix által játszott Arthur Fleck többször eltorzítja és kifordítja a testtartását, miközben látjuk őt alámerülni az őrületben. Gotham egy gótikus, noir-szerű hangulatot áraszt. Tovább ezt nem is részleteznénk, ugyanis a mai nap folyamán mi is megnézhetünk az említett kedvcsinálót.

Tiffany Haddish, Andrea Berloff rendező és Melissa McCarthy

Az utolsó DC adaptáció, amiről szó esett a rendezvényen, a The Kitchen. Melissa McCarthyt egy kemény, eltökélt szerepben láthatjuk majd. Ez egy komor noir történet három nőről, akik igyekeznek boldogulni a világban, különböző társadalmi problémáknak vannak kitéve, és próbálják emlékeztetni a férfiakat arra, mit is jelent a család. "A szépség nem számít. Az csak egy eszköz, amit a nők használnak," mondja McCarthy karaktere a gyerekeinek az előzetesben. Amikor megkérdezik tőle, hogy mit akar, egyszerűen csak csőre tölti a fegyverét. Akciójelenetek következnek. Tiffany Haddish szintén egy határozott, eltökélt szerepben bizonyít. Elisabeth Moss karaktere most tanul embert ölni, de kezd belejönni. Az előzetes zárásaként a hármas kijelenti, hogy ezentúl ők uralják a környéket, majd belemerülnek a pénzszámolásba.

Változatos felhozatallal készül tehát a következő évekre a stúdió, és mindebbe nem csak a DC-s kalandok tartoznak bele. 

(forrás: ComicBook, THR, Deadline, GWW, AP News)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr8014736359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása