Minden, ami DC!

A Gotham és a Pennyworth egyik producere a két sorozatról nyilatkozott

2019. február 07. 18:57 | DC Magyarország | Szólj hozzá!

Kellően meghozta a kedvünket.

Habár a Gotham hamarosan lezárul a 5. évaddal, a Batman rajongóknak nem kell sokáig várniuk, hogy viszont láthassák a köpenyes igazságosztó hű komornyikját a tévéképernyőn, ugyanis júniusban érkezik a Pennyworth előzménysorozat. Danny Cannon, a Gotham és a Pennyworth executive producere a TCA konferencián nyilatkozott az Alfred eredettörténetét bemutató 10 részes szériáról, amely az 1960-as évek Londonjában fog játszódni, ahol Alfred először találkozik majd az amerikai milliárdossal, Thomas Wayne-nel.

A rajongók hiába várnak élénk színekben pompázó képi világot a sorozattól, Cannon ugyanis elárulta, hogy sötétebb tónusban fogják ábrázolni a helyszínt és a kort, amiben a cselekmény játszódik.

A címszerepet Jack Bannon játssza, aki a történet kezdetekor fejezi be a Brit Különleges Légi Szolgálatnál. A kisfiús ábrázatú, ámbár karizmatikus személyiségű Alfred egy biztonsági céget alapít, ekkor ismerkedik meg Thomas Wayne-nel, aki munkát ajánl neki.

"Huszonvalahány évvel járunk a Gotham történései előtt, ez egy nagyon más világ," magyarázta Cannon. "Ez az 1960-as London DC verziója." A készítők nem törekedtek arra, hogy dokumentumfilmszerű hitelességgel ábázolják a 60-as évekbeli Londont, inkább alkotói szabadsággal élve próbálták bemutatni a korszakot és helyszínt.

Akik követik a Gotham történéseit, tudhatják hogy a sorozat nem finomkodik, ha brutalitásról van szó, de a készítők szerint a Pennyworth még erre is rátesz egy lapáttal, tehát egy elszabadult, R-rated köntösben láthatjuk majd Alfred történetét.

A klasszikus gothami bűnözők felmenőit, mint például Joker vagy Pingvin ugyan nem láthatjuk majd, Cannon számos archetipikus és klasszikus gonosztevőt ígér a brit irodalomból. Érthetjük itt például Hasfelmetsző Jacket, aki ugyan az 1880-as években tevékenykedett, viszont voltak leszármazottjai.

Paloma Faith játssza Alfred fő ellenlábasát, Bet Sykest, aki a sajtóanyagokban "határozott, élesnyelvű szadistaként" van jellemezve. Betnek van egy testvére, Peggy Skyes (Polly Walker), aki Lancashire egyik legelfoglaltabb és legsikeresebb dominája. Peggy meglehetősen lojális, végtelenül találékony és a saját szigorú morális kódja alapján éli az életét. Feltűnik még Jason Flemyng, a Lord Harwood nevű gonosztevő szerepében.

Cannon nyilatkozata szerint a teszvetítések rendkívül jól sikerültek, pedig alig néhányan tudták, hogy egy DC-vel kapcsolatos sorozatról van szó.

Ahogy arra már rég fény derült, a Gotham utolsó epizódjában egy 10 éves előreugrás is lesz a történetben, melyben számos DC karaktert láthatunk majd teljesen kiforrott formájában.

A fiatal Bruce Wayne, azaz David Mazouz végre magára ölti Batman maszkját és köpenyét, pontosabban ő biztosítja majd a karakter arcát és hangját, míg a jelmezt egy nála magasabb és termetesebb színész veszi fel. Camren Bicondova is megerősítette Selina Kyle Macskanővé változását, azonban azt még mindig nem tudhatjuk biztosan, hogy láthatjuk Cameron Monaghan karakterét Jokerré válni.

(forrás: Deadline, Variety)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr7114613666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása