Minden, ami DC!

A Warner Bros. azt szeretné, hogy az Aquaman folytatását is James Wan rendezze

2019. január 25. 22:19 | DC Magyarország | Szólj hozzá!

Az első résszel történelmet írt a direktor.

Az Aquaman nemzetközi sikere a változás szelét hozta el a DC univerzumban. Arthur Curry ugyanis hamarosan letaszítja Batmant a legjövedelmezőbb DC filmek trónjáról.

James Wan rendezése 1,07 milliárd dollárral zárta az elmúlt hétvégét, vagyis alig 17 millió hiányzik ahhoz, hogy beérje a jelenleg legsikeresebb A sötét lovag - Felemelkedés összbevételét. Érdekesség, hogy az Aquaman bevételének csupán 28%-a származik az Egyesült Államokból. Ezidáig egyetlen DC adaptáció sem szerepelt ilyen jól nemzetközi vizeken.

Nem meglepő tehát, hogy a Warner az Aquaman 2 gondolatával játszik. A stúdió már próbálja meggyőzni a rendezőt, valószinűleg egy busás ajánlattal, hogy maradjon fedélzeten a folytatásra is. Wan az egyetlen direktor, aki két stúdió számára is készített milliárd dolláros produkciót (a Halálos iramban hetedik része 1,5 milliárdot hozott a Universalnak 2016-ban), és várhatóan nem hagyja maga mögött Atlantiszt ilyen korán. A direktornak hatalmas szerepe volt a vízalatti világ felépítésében, amiben ő akkora lehetőséget lát, mint Középföldében, a Jedik galaxisában, vagy Harry Potter varázsvilágában. Rengeteg felfedeznivalót rejthet még a tenger a számára.

Wan képviselője szerint a rendező most a jól megérdemelt pihenőjét tölti, és nem vállalja el a folytatást addig, amíg nem kap kézbe egy minőségi forgatókönyvet. Amíg erre sor kerül, a film fejlesztési fázisban marad a stúdiónál. Miután Patty Jenkinst is megtartották a Wonder Woman második részére, meglepő lenne, ha ezt nem tudnák James Wannal is nyélbe ütni. Arról nem is beszélve, hogy a szuperhősdömping közepén nem fog a stúdió olyan könnyen elengedni valakit, aki ekkora sikerrel indított útjára egy franchiset.

Wan már megalapozta a hollywoodi hírnevét a horrorműfajban, ahol kis költségvetésből hozott össze hatalmas kasszasikereket.

Az Aquamanbe több évnyi munkát fektetett, csupán a forgatás 172 napig zajlott Queenslandben, Marokkóban, Olaszországban és Kanadában. Nehezen elképzelhető, hogy csak úgy elsétálna a szériától. Ugyanakkor amikor a folytatásról kérdezték, csak habozott, és azt mondta, kétségei vannak ezügyben.

A rendező már meg is alapozott a második résznek Fekete Manta (Yahya Abdul-Mateen II) behozásával, akinek a történetszálát végül nyitva hagyta, ezzel felcsigázva a rajongókat a visszavágó lehetőségével közte és Arthur között.

A Halálos iramban 7 sikere után a Warner nagyon szeretett volna együtt dolgozni a rendezővel, akinek lehetőséget adtak, hogy válasszon Flash és Aquaman közül. Pontosan tudjuk, hogy végül melyik hős mellett döntött, hála a vízalatti világban rejlő rengeteg kreatív lehetőségnek, valamint a kihívásnak, amit a karakter hírnevének helyreállítása tartogat. Aquaman éveken keresztül gúnyolódás és viccelődés tárgya volt a popkultúrában, most azonban már senki nem nevet rajta. Amikor ezen a hétvégén megdől A sötét lovag - Felemelkedés által felállított bevételi rekord, Arthur Curry nem csak Atlantisz trónján foglalhat helyet.

(forrás: Deadline)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr3414589020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása