Minden, ami DC!

Top 5 dolog, amiért szeretjük a Batman rajzfilmsorozatot

2018. szeptember 09. 12:24 | DC Magyarország | komment

Nosztalgiavonat indul az egyes vágányról.

A napokban ünnepelte 26. születésnapját a Batman: A rajzfilmsorozat, ennek okán Cathy összegyűjtött öt indokot, amiért nagyon kedveljük ezt a klasszikus, és minden Batman rajongó számára kötelező sorozatot.

A látvány
Nem meglepő, ha azzal kezdem, hogy kiskoromban találkoztam először ezzel a remekművel. Bizony, még akkor ment ez a sorozat amikor az RTL-en futott a "Kölyök Klub" c. reggeli műsor, benne sokféle rajzfilmmel és interaktív játékkal. Ebbe a műsorba szuszakokták be a Batman animációs sorozatot is, ami úgy maradt meg az emlékeimben, mint "az a sötét, komor, négyzetes, vörös, fekete rajzfilm." Szóval minden olyan elemével, ami a kinézetére utal. Visszagondolva talán az "ijesztő" is eszembe juthatna, de az valahogy nem tör azonnal fel az emlékeimből, inkább a rajzok lehengerlően egyedi stílusa maradt meg.

Zene
Hidegrázós, ha csak felcsendül a fejemben az intró zene, ahogy berobban a bank, indul a Batmobil, vagy amikor Batman a háztetőn áll és mögötte dörög az ég. De az intro felejthetetlen dallamain túl is akad jó pár olyan dallam, ami még ennyi év távlatából is ismerősen csenghet, mivel nagyjából minden főbb karakter saját zenei témát kapott, ami hangsúlyosan jelen van a sorozatban.

Karakterek
Számomra azért is nagyon fontos ez a sorozat, mert itt ismertem meg Batman világát és annak minden szereplőjét. Itt ijesztett meg először Joker és itt szurkoltam először Batmannak és Robinnak. A szereplők kidolgozottsága pedig szinte páratlan, nem véletlenül halmozták el Emmy díjakkal a készítőket. Mindenki pont annyira részletes és kidolgozott, amennyire a történet indokolja, a legtöbb gonosztevő pedig legalább annyira szerethető és megérthető, mint a hősök. Batman és társai sem feltétlenül tipikus jófiúk, Gotham sötétjében összemosódik a jó és a gonosz fogalma.

Történet
Ikonikus jelenetek tömkelege van jelen, szinte minden epizódban találunk olyat, ami egy életre a retinánkba ég. Izgalmas, akciódús, miközben a dramaturgia egyszerűen észbontó, a karakterek elképesztő interakciói, az egyes szereplők önálló történetszálai, az egész magával tudja ragadni a fiatalabb és idősebb korosztályt egyaránt.

Nem korhatáros
Ez sem utolsó szempont, ezért bátran merem ajánlani kiskamaszoknak, de akár fiatalabbaknak is. Bár vannak benne ijesztő részek, és egy kicsit túl sötét, nem véres, nem túlzottan agresszív és aki fogékony lesz erre a hangulatra, annak jobb bevezetőt nem is adhatnék a kezébe, hiszen tökéletesen be van mutatva Gotham és a Denevérember világa.

Nektek melyik a legikoniusabb jelenetetek a sorozatból, mi maradt meg leginkább kiskorotokból? Valaszaitokat kommentben várjuk!

Írta: Cathy

(nyitókép: EW)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr3114230751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása