Minden, ami DC!

ÖSSZEFOGLALÓ: Ez történt a múlt héten 'Az igazság ligája' háza táján

2017. március 27. 16:22 | DC Magyarország | Szólj hozzá!

Március 23-án, tehát csütörtök hajnalban elutaztam itthonról, hogy aztán Zack Snyder és a Warner Bros. a távollétemben megkezdje az Igazság Ligája várva várt első közös akciójának marketingjét (ha ezt tudtam volna, előbb megyek el). Viccet félretéve: vártuk a trailert karácsonykor, januárban, a "Kong: Koponya-sziget" premierjével és még sorolhatnánk, hogy mikor, ám a stúdió inkább a megosztóra sikeredett "Batman Superman ellen" bemutatójának évfordulóján lepte meg a képregényvilág rajongóit a Liga kaland legelső teljes értékű előzetesével. Számítottunk rá? Még a fejünkben sem fordult meg. Csütörtökön és pénteken a csapat-és karakter poszterek mellett nagyszerű látvánnyal és zseniális beállításokkal operáló teaserekkel hangolták a nagyérdeműt, ráadásként pedig a film rendezőjével, Zack Snyderrel érkezett egy interjú, aminek alanyai (még ha csak nagyon röviden is) a főszereplők. Ennek apropóján vegyük most sorra ezeket, ugyanis, bár kiadták a trailert, a rövid bemutatók még így is tartalmaznak képkockákat, amiket az előzetesben aztán nem láthattunk viszont.

unite-the-league.png

"A legjobb ezekben az ikonokban, hogy sokukat még soha nem láthattuk ezelőtt a nagyvásznon," mondta Zack, gondolván a tengert megjárt harcosra, Aquamanre (Jason Momoa), a kibernetikus Cyborgra (Ray Fisher) és a szupergyors Flashre (Ezra Miller). "Mókás dolog hagyni, hogy (a színészek) kinyújtóztassák a lábaikat és átadják magukat a karaktereknek. Ez annak a folyamata, hogy csapat váljon ezekből az egyénekből, de a jó érdekében talán félre kell tenniük az ellentéteiket."

Atlantisz királyát a karakter közel 76 éves létezése óta számtalanszor figurázták már ki a képessége miatt, mondván csak a víz alatt hatékony és ott is csak a halakkal tud beszélni. Jason Momoa Aquamanje mindezt néhány másodperc alatt feledtette.

Batman vállalja magára egy új szuper-csapat összeállítását, hogy megvédjék a Földet. "Javarészt magányosan dolgozott a bűnüldöző karrierje során, ami alól talán Robin kivétel," mondta Snyder. "Amikor találkoztunk vele a BvS-ben, egyértelműen az elszigeteltség mélypontján állt. Mindig is az volt a célunk, hogy Az igazság ligájával folytatódhat Batman fejlődése, hogy még teljesebb hőssé váljon."

Igen, Batman egy vízköpőn feszít!

Június elején került a mozikba Wonder Woman szóló kalandja. Ez egy eredet történet lesz, ami "feltárja előttünk Themyscira szigetét, valamint beépül a kánonba, miközben minden elemet tartalmaz, amit annyira szeretek az eredeti történetekből. De látni fogjuk a csatlakozásának okát nem csak a BvS csatájához, hanem az Igazság Ligájához is, és végül megtudjuk, ki ő. Most már tudjuk, honnan érkezik," mondta Snyder, aki egyébként producere is a filmnek.

Na, ő tényleg a világ leggyorsabb embere.

Ha az új srácokról van szó, "mindannyian nagyon király személyiségek lesznek a filmben," ígéri Snyder. "Ott bóklászik Jason, ez a tetovált, szőrös, mitikus figura. Aztán ott van Ezra, aki tele van élettel, rendkívül vicces, mindenhol ott van és elképesztő – egy humoros és egyben szívbemarkoló Flash. Ray (Cyborg) története pedig sok szempontból a film szíve."

Minden másodperc, amit Gal Gadot ebben a szerepben tölt, Zeusz ajándéka az emberiségnek.

"Nehéz filmet készíteni az Igazság Ligájáról Superman nélkül. Ez erről a véleményem," mondta Snyder nevetve. "Mindig is hihetetlenül érdekes volt számomra annak a koncepciónak a lehetősége, hogy feláldozza magát, de furcsa módon ez egyben az Igazság Ligája létrejövetelének miértje is: Most mihez kezdesz vele? Mit gondol a csapat? Mire van szüksége a világnak? Ez mind előkerül majd. Számunkra szórakoztató, de érdekes lesz a közönség számára, amit csinálunk vele."

Cyborg-gyerek kérjél bocsánatot.

A rajongók mindenesetre továbbra sem tudnak dűlőre jutni Superman kapcsán: eddig azt akarták, hogy ne mutogassák őt a promotálás során, most pedig már az a probléma, hogy ezúttal kimaradt belőle. Ha senkinek sem felel meg semmi, elég nehéz lesz a Warner Bros.-nak feledtetni a múltban elkövetett marketing "hibákat" (például: Doomsday leleplezése, a "Suicide Squad" reklámozása rengeteg olyan jelenettel, ami végül a vágószoba padlóján végezte, és még a bővített Blu-ray változatba sem került bele).

A hazai forgalmazó jóvoltából már a magyar karakterposzterek is megérkeztek:

Egy közös karakterplakátra is összeálltak:

hun_jstlg_cast_jl_online_vert_2764x4096_master.jpg

Végezetül pedig nincs más dolgunk, mint újra és újra megnézni a film első teljes értékű hivatalos előzetesét, amit a YouTube csatornánkon magyar felirattal élvezhettek, hamarosan pedig érkezik a magyar szinkronos változat is. Genzo elemzését itt olvashatjátok. Szintúgy a napokban én is készítek egy kisebb-nagyobb szösszenetet az előzetes érdekesebb momentumairól, tehát valamilyen szinten én is kielemzem.

Ha tetszett a bejegyzés, kedveljetek minket a Facebookon!

Írta: Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr412374407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása