Minden, ami DC!

DC fejlemények a Warner Bros. CinemaCon paneljéről

2018. április 25. 20:12 | DC Magyarország | komment

A jelenlévőket elkényeztették, de mi is gazdagodtunk néhány érdekességgel.

Toby Emmerich nyitotta meg a Warner Bros. prezentációját, kiemelve a stúdió eddigi sikereit és várakozással fordulva a jövőbeni felhozatal felé.

A házigazda Will Arnett volt, aki nem spórolt az egysoros poénokkal a bemutató kezdetén. "Te vagy a legjobb kib*szott Batman," mondta Jason Momoa Arnettnek, aki erre annyival reagált, hogy "tartsuk a minimumon a káromkodást."

Az "Aquaman" stábjából tiszteletét tette Momoa mellett a rendező, James Wan is, valamint Amber Heard, Patrick Wilson és Yahya Abdul-Mateen II. Wan egyáltalán nem akart videóanyagot mutatni a filmből, mondván még mindig nincsenek készen a vizuális effektusok, de állítása szerint a Warner kötelezte őt, hogy mutasson valamit. A közönség pozitívan reagált a látottakra. Ami az egészből nekünk jut, az csupán egy leírás, ami így néz ki:

"Nem hiszem el, hogy végre itt vagy," hangzik el az egyik karaktertől. A kamera lemerül a víz alá. Egy hajó szeli át a vizet. Gladiátorküzdelem van készülőben. A hajó megérkezik Atlantiszba. Ocean Master áll a kolosszeumban, és testvére ellen hergeli a tömeget, aki épp kihívni készül őt a trónért. Arthur edz a parton. Itt még fiatalabb, és puszta kézzel kapja el az ötágú szigonyt, éppen az arca előtt. Kiemel egy tengeralattjárót a vízből, majd odabent elkezd zúzni. A víz alatt azt mondja Merának, hogy ő "egy elég hatásos fegyver." Mera segítségért könyörög Arthurnak: "Ha nem segítesz, milliók halnak meg." Víz csapódik a parthoz. Dafoe karaktere azt mondja Arthurnak, hogy "menjen mélyebbre" és fedezze fel az atlantiszi ösztöneit. Ezután láthatjuk is őt fekete, bőrszerű ruhában. Black Manta pont úgy néz ki, mint a képregényekben, világító vörös szemekkel. Kitör a háború egy gyalogos sereg és egy cápaháton támadó csapat között. Ocean Master azt ígéri, "hét tenger haragjával" súlyt le.

Néhány jelenlévő véleménye a látottakról:

"A Warner levetítette az első Aquaman előzetest: epikusnak tűnik. Patrick Wilson jól fest Ocean Masterként. Van egy masszív csatajelenet cápagoló emberek és egy gyalogság között. Black Manta briliánsan néz ki. Pont olyan, amilyet megérdemlünk!"

"Oké, most láttam egy nyers teaser előzetest az Aquamanből, és nagyon jól néz ki, a félkész effektek ellenére is. Amit mutattak: Orm, Vulko, HÁROMágú arany szigony, Black Manta, Atlantisz és néhány vízalatti csata. Abszolút epikusnak tűnik."

"Egy 'készülőben lévő' AQUAMAN előzetesben láthatunk óriás tengeri csikókat és óriás cápákat, Willem Dafoet és néhány nagyon kezdetleges effektet. Nem hinném, hogy ez a közeljövőben felkerülne az internetre. A közönség imádta."

Az "Aquaman" körüli hype fokozatosan épül, a rajongók alig várják, hogy megnézzék, hogyan viszi tovább a film a DC Bővített Univerzum örökségét. Bár egyelőre nem tudni, hogy a fent részletezett képsor – vagy bárminemű hivatalos teaser – mikor kerül bemutatásra, Momoa szerint a filmet övező várakozás kifizetődő lesz.

Az "Aquaman" szólókaland december 21-én úszik be az amerikai mozikba.

Az atlantiszi király történetén kivül más DC filmek is kaptak egy kis reflektorfényt. Szó esett a "Shazam!"-ról és a "Wonder Woman" folytatásról is, ám egyik stábból sem volt jelen senki az eseményen, csupán egy videót vetítettek le, amiben megszólaltak a készítők is.

A "Shazam!" rendezője, David F. Sandberg a "Segítség, felnőttem" szuperhősös verziójaként írta le a filmet, ami szerinte egyaránt befogadható lesz az egész család számára. A videóban el lehetett csípni néhány képkockát a készülő filmből, például Zachary Levit a kosztümben, amint egy óriási zongorán táncol, megidézve a már említett Tom Hanks film híres jelenetét, Billy Batsont amint a "Shazam!" varázsszót kiáltja, néhány elcsattanó maflást, egy égből lezuhanó kamiont, valamint néhány pillanat erejéig a Mark Strong által játszott Dr Sivanát, amint különleges képességét használva embereket lök fel.

A filmet jelenleg is forgatják Torontóban, a sajtó néhány képviselője múlt héten el is látogatott a helyszínre, talán nem tartják már sokáig magukban, amit ott láttak és hallottak.

Ezután a "Wonder Woman 2"-re terelődött a hangsúly a videóanyagban, Patty Jenkins mondott néhány szót a projektről: "A film a 80-as években játszódik, ahol Diana a világunk kísértéseivel és néhány elképesztő kockázattal kell szembenézzen. Most már ereje teljében láthatjuk őt, emeljük a tétet." A 80-as évekkel kapcsolatos híresztelések tehát beigazolódtak, a hidegháborúról azonban nem ejtett egy szót sem a rendezőnő.

De nem csak az élőszereplős DC filmekről volt szó a Warner paneljén, hanem a nyáron érkező "Teen Titans GO! To The Movies" is említést kapott. Egy új előzetest mutattak be az egész estés animációs film kapcsán, aminek fő témája, hogy Robinnak miért nincs önálló filmje. Ezenkívül megtudtuk, hogy Will Arnett kölcsönzi majd a hangját Slade Wilsonnak, azaz Deathstroke-nak, akivel a Titánok viccelődnek is, összekeverve őt Deadpoollal. Slade is megereszt egy csípős beszólást a Marvel nagyszájú zsoldosára: "Én voltam hamarabb."

Az Entertainment Weekly jóvoltából a napokban kaptunk egy új képet is a film kapcsán, amin szemügyre vehetjük Slade Wilsont, akinek bár nem olyan menő a szerelése, mint Joe Manganiellónak volt "Az igazság ligája" stáblistás jelenetében, de azért érdekes adaléknak számít a nagyszerű szórakozást ígérő animációban.

ttg_1298379287932190.jpg

Bár idén nem leszünk elkényeztetve DC filmek terén, a 2019-es év már sokkal ígéretesebbnek tűnik.

(Forrás: Batman-News, ComicBook, Variety, IndieWire, Deadline, EW)

Írta/fordította: Genzo

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr8813870194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása