Minden, ami DC!

BRÉKING: Az FX berendelte az 'Y: The Last Man' pilotját!

2018. április 06. 08:03 | DC Magyarország | komment

A csatorna újabb ígéretes alapanyagra csapott le.

Bő egy évvel azután, hogy Michael Green ("American Gods," "Szárnyas fejvadász 2049," "Logan - Farkas") showrunner státuszt kapott a projektben, melynek jogai három éve az FX-nél vannak, a csatorna végre haladást mutat Brian K. Vaughan kultikus képregényének, az "Y: The Last Man"-nek adaptációját illetően.

Az FX csütörtökön közölte a hírt, miszerint berendelte a sorozat pilot epizódját, valamint kinevezte Aida Mashaka Croalt ("Jessica Jones," "Turn") társ-showrunnernek Green mellé. Az epizód rendezését Melina Matsoukas ("Bizonytalan," "Master of None," "Beyonce: Formation") vállalta el.

Green és Croal showrunneri és executive produceri szerepet tölt be Matsoukas, a Color Force filmgyártó cégtől Nina Jacobson és Brad Simpson ("American Crime Story", "Pose"), valamint Vaughan oldalán, akik szintén EP-ként működnek közre. A csapat már hónapok óta dolgozik a forgatókönyvön.

Az Y: The Last Man minden idők egyik legelismertebb képregénysorozata. A DC/Vertigo kiadónál startolt 2002-ben, a történetének főhőse pedig Yorick Brown – az utolsó életben maradt férfi – és a csuklyásmajma, Ampersand. A szabadulóművész Yorick egy titokzatos járvány után kutat, ami teljesen kiirtotta az Y, azaz a férfi kromoszómát a bolygón. A képregénysorozat cselekménye 60 füzeten át szövődött, alkotója és írója Vaughan volt, a rajzok pedig Pia Guerra érdemei. A képregény három Eisner-díjjal büszkélkedhet, ami a legnevesebb szakmai elismerésnek számít, valamint elsőként nyerte el a legjobb grafikus történetnek járó Hugo-díjat. "Minden férfi meghalt. Egy kivétellel. Y bolyong egy nők uralta világban, nemi, faji és társadalmi hovatartozást, valamint túlélést kutatva," hangzik az FX hivatalos ismertetője a potenciális tévésorozatról.

(Forrás: THR, Variety)

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr9013813058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása