Minden, ami DC!

BRÉKING: Joss Whedon kiszállt a Batgirl filmből!

2018. február 23. 08:50 | DC Magyarország | komment

Eddig úgy volt, hogy ő írja és rendezi Barbara Gordon önálló kalandját.

Joss Whedon búcsút intett a Batgirl mozifilmnek, és meg is indokolta döntését.

"A Batgirl egy nagyon érdekes projekt, a Warner/DC-nél pedig olyan együttműködő és támogató partnerekre találtam, hogy hónapokig nem tudatosult bennem, hogy igazából nincs is sztoriötletem," nyilatkozta a Hollywood Reporternek a rendező. "Hálás vagyok, amiért Geoff [Johns], Toby [Emmerich] és mindenki olyan örömmel fogadott, és annyira megértő volt, amikor... hogy tudnám ezt vonzóbban megfogalmazni... 'elbuktam'?"

Whedon 2017 márciusában került a projekt élére azzal a reménnyel, hogy az ikonikus "Wonder Woman" mellé méltó társat tud a nagyvászonra álmodni, aki ráadásul a legnépszerűbb képregénykarakterrel, Batmannel áll kapcsolatban. Batgirl ugyanis valójában nem más, mint Gordon felügyelő lánya, Barbara.

Egyes források szerint azonban Whedon egy év alatt nem tudta megfejteni, milyennek is kellene lennie egy Batgirl mozifilmnek. Más források szerint ötlethiány ide vagy oda, a mai világban egy férfi filmrendező nem kevés nehézséggel kellene szembenézzen egy női szuperhősfilm vezénylése közben. Ez ma legalább akkora negatív visszhangot vonna maga után, mintha egy fehér rendező került volna a "Fekete Párduc" film élére.

Az mindenesetre biztos, hogy a Warner jó kapcsolatot ápol a "Bosszúállók" direktorával, hiszen tavaly őt bízták meg "Az igazság ligája" film munkálatainak befejezésével, miután Zack Snyder egy családi tragédia miatt otthagyta a projektet.

Ha tetszett a bejegyzés, kedvelj és kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr9213691526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása