Minden, ami DC!

Betekintés a 'Wonder Woman' film utómunkálataiba

2017. március 07. 19:14 | DC Magyarország | Szólj hozzá!

Korábban "Az igazság ligája" és a "Suicide Squad - Öngyilkos osztag" filmek esetében a forgatásra látogathattak el, a múlt héten pedig a szóló "Wonder Woman" kaland utómunkálataiba kaptak betekintést a sajtó kiválasztott képviselői. A szerencsések láthattak félkész jeleneteket, friss részleteket tudtak meg a történetről, valamint többek között Patty Jenkins rendező és a főszereplőt játszó, mindig csodálatos Gal Gadot is a rendelkezésükre állt a kérdéseik megválaszolásában.

wonder-woman-gal-gadot-3.jpg

A rengeteg információ mellé egy új kép is érkezett a címszereplőről.

Ha esetleg nem emlékeznétek már a szinopszisra, foglaljuk össze röviden: a "Wonder Woman" egy eredettörténet lesz, amiben a címszereplőt és Steve Trevor századost (Chris Pine) követjük Európában az I. Világháború csataterein. Trevor igyekszik keresztbe tenni egy gonosz német tiszt (Danny Huston) tervének, míg Wonder Woman szerint nagyobb fenyegetést jelent Árész, a háború istenének közeledte. Miközben egyesítik ereiket, Diana sokat tanul az emberek világáról és a képességeiről, amiket a védelmükre használ.

A következőkben a történetről, érdekességeket és jelenetleírásokat olvashattok a látogatásról a Collider újságírójának szemszögéből.

  • Múlt héten, mikor meglátogattuk a vágószobát, egy olyan jelenetet láthattunk, ami kétségkívül a legjobb volt, amit eddig a DC Bővített Univerzumban láthattunk. Tudom, tudom, ez nem olyan magas mérce, szóval mondom inkább úgy, hogy ehhez fogható jelenetet a Marvel filmekben sem láttam még. Láthattatok már néhány képkockát belőle: az első előzetesben, amikor Wonder Woman kimászik a senki földje kellős közepére, és elkezdi hárítani a lövedékeket. Mi megnézhettük az egész jelenetet, és bár még nem volt teljesen kész (az effekteken még mindig csiszolgattak), remekül nézett ki. A jelenet Dianával, Trevorral és a csapatukkal kezdődik, amint az árkok között törtetve azon vannak, hogy megússzák a csatározást. Wonder Woman nem érti, hogy miért azon igyekeznek, hogy elkerüljék a harcot. Aztán egy megsebesült civil nőtől megtudja, hogy a német katonák szolgasorsba kényszerítették a polgárokat. Miközben Trevor a tervhez tartaná magát, Wonder Woman ezzel nem ért egyet. Kimászik az árokból és nekiveti magát az ellenséges erőknek. A németek elkezdenek tüzelni rá, de ő hárítja a lövedékeket a karpáncéljával, az aknákat pedig a pajzsával. Trevor és társai ekkor csatlakoznak Dianához a harcban. Ez egy dicső pillanat Wonder Woman számára. Őt nem egy mély trauma súlya motiválja, és nem a helyét keresi a világban. Ő csak egyszerűen az elvei szerint él, amelyek azt sugallják neki, hogy mindig a csata középpontjában harcoljon. Ez a jelenet nem valami hatalmas CGI szörnyeteg legyőzéséről szól. Ez egy háború kellős közepe, ahol ő hétköznapi embereket vezet a gonosz elleni harcban. Egész életében harcosnak képezték ki, és ezt itt be is mutatja a csatatéren. A jelenet azzal zárul, hogy hőseink áttörik a német vonalat és elkezdik ritkítani a német sereget. És ez nem olyan, mint amikor Superman átpasszírozta Zodot egy rakás felhőkarcolón, vagy amikor a Batmobile leamortizálta egy város utcáit. Ez egy karakterközpontú momentum, amiben a hős legjobb formáját látjuk küzdeni. Hogy milyen volt a jelenet? Néhány szuperhősrajongó kollégával néztük, minden képregényfilmet láttunk eddig, és általában szkeptikusan álltunk hozzájuk. De ez után a jelenet után teljes mértékben meg voltunk véve.
  • Ellátogathattunk a vágószobába, ahol három jelenetet nézhettünk meg. Hozzá kell tennem, hogy nem voltak teljesen készen, az effekteket még finomították. Az első jelenetben Trevor és Diana elhajóznak Themyscira szigetéről, és egy kínos beszélgetésbe elegyednek arról, hogy a nők és férfiak együtt alszanak. Wonder Woman nem érti a Földi emberek szokásait, így ez a jelenet megannyi humor forrása lesz. Például Diana elmondja, hogy elolvasta mind a 12 kötetet, ami az emberek szexualitásáról szól, és ott az a konklúzió, hogy a férfiaknak csak a szaporodásban van szerepük, másban nem igazán. Ez a jelenet szépen megalapozza kettejük kapcsolatát, és a dinamikát a két karakter között.
  • A következő jelenetben Erich Ludendorff ezredest (Danny Huston) látjuk, amint a laboratóriumban ellenőrzi Dr. Maru (Elena Anaya) munkáját. Maru azt mondja, szüksége lenne a jegyzeteire, hogy befejezhesse az ezredes által kért halálos gáz előállítását. Ludendorff azzal bátorítja őt, hogy minden bizonnyal a doktor elméje is elégségesnek bizonyul. A nő ad egy dózist az ezredesnek egy új gázból, amin dolgozik. Ettől Ludendorff szupererőre tesz szert és puszta kézzel töri ketté a pisztolyát.
  • Végül egy újabb jelenetet láthattunk Dianával és Trevorral a főszerepben, akik épp ekkor érkeznek meg Londonba. A színpompás Themyscira szigetéről a szürke, csúnya 1918-as londoni utcákra kerülünk. "Ez förtelmes," jegyzi meg Wonder Woman, és nem is túloz. Aztán megakad a tekintete egy kisbabán, hisz eddigi életében nem látott még ilyesmit. És ekkor nyilvánul meg, hogy Diana nem egy kőszívű harcos, hanem egy szeretetre képes nő. A jelenet folytatásában a két főhős a haditanács felé halad, miközben folytatódnak a kínosan humoros interakciók közöttük. Wonder Woman meglát egy nőt és egy férfit kéz a kézben járni, és nem érti, hogy miért. Trevor azt válaszolja, hogy "azért, mert együtt vannak." Ekkor Wonder Woman is megpróbálja megfogni Trevor kezét, de ő elutasítja mondván, hogy együtt alatt szerelmes viszonyt kell érteni. A jelenet azzal zárul, hogy Diana átlagos ruházatot kap, mert mégsem járkálhat páncélban a londoni utcákon.
  • A történet keretét a jelenkori jelenetek képezik, Diana visszaemlékezésével az eredettörténetére.
  • A film bemutatja a kis Diana felnövését Themiscyra szigetén.
  • Ebben a visszaemlékezésben helyet kap egy történet, amit az anyja mesél a fiatal Dianának az Amazonok teremtéséről, a kapcsolatukról Zeusszal és Árésszel, és hogy miért választották az emberiségtől való elszigeteltséget.
  • Diana anyja, Hippolyta királynő (Connie Nielsen) nem szeretné, hogy lányából is harcos legyen, de ő titokban edz a nagynénjével, Antiope-pal (Robin Wright). Végül Hippolyta is elfogadja lánya céljait.
  • Az első csatajelenet a szigeten zajlik, amikor német katonák követik a gépével lezuhanó Steve Trevort, és szembeszállnak az amazonokkal.
  • A csata után Tervor mesél Dianának a világháborúról, és hogy épp Londonba tart véget vetni a harcoknak. Diana vele tart, mert úgy gondolja, Árész állhat a háború mögött.
  • A fő emberi gonoszok a filmben Ludendorff ezredes (Danny Huston) és a sebhelyes arcú tudós, Dr. Maru (Elena Anaya), aki különféle mérgeket állít elő. Ugyanakkor a háború istenének, Árésznak a fenyegető jelensége is átitatja a filmet.
  • David Thewlis alakítja Sir Patrick Mortont, egy brit politikust, aki a béke pártján áll.
  • Összességében a film az első "Thor" és az "Amerika Kapitány - Az első bosszúálló" keveréke. A Themiscyra szigetén játszódó szál az előbbire, míg a Földi háborús környezet az utóbbira hajaz. Mivel a nézők külön-külön befogadták ezeket a produkciókat, nem lehet problémájuk a Patty Jenkins által megálmodott film tónusával sem.
  • Trevor és Diana kiegészítik egymást. Előbbi ismeri az emberi természet sötét oldalát, míg utóbbi egy idealista.
  • Wonder Woman harcstílusa több harcművészet keveréke, amit Gal Gadot csak úgy nevez: WonderFu.
  • Lindy Hemming jelmeztervező szerint a páncélon nem sok változtatás történt a "Batman Superman ellen" óta. Nem meglepően a görögöktől vett inspirációt az amazonok páncélterveihez.
  • Nyolc különböző verzió létezik a Wonder Woman kosztümből, és nagyjából 20-30 darabot készítettek belőlük a kaszkadőrök és dublőrök számára.
  • A páncélterveknél Hemming figyelembe kellett vegye, hogy a páncél elég erősnek tűnjön ahhoz, hogy látszólag bírja a strapát, de a színészek kényelmes mozgását sem volt szabad akadályoznia.
  • Az I. Világháborús díszletek lenyűgözőek. Aline Bonetto fantasztikus munkát végzett Veld lebombázott városának felépítésénél. Az üzletek kirakataitól kezdve a reklámokig minden tökéletesen korhű.
  • Néhány jelenetet Phantom Red kamerával forgattak, ami hozzájárul a kívánt minőségű lassított felvételek elkészítéséhez.
  • A film nem foglalkozik sokat Dr. Maru háttértörténetével, csak a motivációját vázolja fel. Maru egy olyan nő, aki rengeteget szenvedett, és most ezt a szenvedést szeretné másokon is látni, hogy bebizonyítsa, áldozatai nem olyan erősek, mint ő.
  • Nem nehezedett semmiféle nyomás a készítőkre a jelenkor behozását illetően. Jenkins szerint a film vége halványan kapcsolódik majd Zack Snyder "Az igazság ligája" című rendezéséhez, de azon kívül ez egy színtiszta Wonder Woman eredettörténet.
  • Jenkins fontosnak érezte közölni, hogy a humor végig fontos eleme volt a történetnek, mert így érezte őszintének, és életszerűnek a cselekményt.

Ez lett volna összefoglalónk a "Wonder Woman" utómunkálatain résztvevő sajtós beszámolójáról. A legfrissebb hírek szerint a héten a "Kong: Koponya-sziget" című film kíséretében érkezhet a produkció új, várhatóan utolsó előzetese, továbbá valami videoanyagot a szombaton megrendezésre kerülő Kids' Choice Awards-gálára is pletykálnak. A DC Bővített Univerzum következő darabjának tervezett magyarországi premierje június 1-jén lesz esedékes. Zárásként pedig nézzétek meg a legelső önálló női szuperhőskaland szinkronos előzetesét:

Ha tetszett a bejegyzés, kedveljetek minket a Facebookon!

Fordította: Genzo

A bejegyzés trackback címe:

https://dcmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr3412317961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása